Com d'important és el sól en què neix la vinya? Capítol 1 de 4

Una de les moltes particularitats que tenen els nostres vins Avgvstvs, és que neixen de vinyes situades en diferents indrets del territori de la DO Penedès. Buscant sempre la màxima excel·lència dels sóls segons convingui, cerquem el terroir adient en funció del tipus de vi que volem produir.

Aquest, és el primer capítol dels quatre totals en què repassarem la importància dels sóls a l'hora d'elaborar un bon vi.  

Devesa Alta: Avgvstvs Cabernet Sauvignon-Merlot

La textura d’aquesta zona prové de l’entrada de materials d’origen marítim, quan es va formar la conca Vallès-Penedès. En aquest cas ens trobem davant d’argiles i acumulacions de calç, que en conjunt, formen aglomerats. Aquests actuen com a retent d’aigua en els períodes de sequera i com a drenatge lent ens els casos de superàvit d’aigua.

Aquí ens trobem davant d’un sòl poc profund (la roca mare es troba a menys de 50cm de la superfície), on li confereix a la planta un estrès hídric en les èpoques de maduració del raïm i li reté l’aigua en les èpoques de creixement i desenvolupament. A la vegada nosaltres treballem per mantenir una coberta vegetal que ens regularà els excessos d’aigua i ens permetrà controlar la qualitat de la producció.

Per tant obtindrem raïms molt aptes per fer vins blancs de guarda i negres joves. 

Latest news

¿Buscas experiencias para regalar?

¿Buscas experiencias
para regalar?

Elige la que quieras y
marca la casilla "Para regalo".